Paasstol

stolDit heb je nodig:

250 gr krenten en rozijnen
250 gr witte broodmix bijvoorbeeld Schär Mix C of Consenza witte broodmix
15 gr boter (bijvoorbeeld vloeibare margarine of  Wajang, kijk welke je mag gebruiken)
1 tl citroenrasp
25 gr geschaafde amandelen
poedersuiker

Zo maak je het klaar:

Pak een kom en vul die met handwarm water. Doe de krenten en rozijnen er in. In een andere kom doe je 1 1/2 dl handwarm water en voeg de broodmix en de boter toe. Wanneer je vloeibare margarine gebruik, gebruik dan iets minder water. Kneed het met een mixer met deeghaken (of met de hand) tot een soepel deeg. Laat de krenten en rozijnen goed uitlekken en dep ze af met een keukenrol. Verkruimel de geschaafde amandelen. Voeg aan het deeg de krenten, rozijnen, citroenrasp en de amandelen door en vorm er 6 porties van.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot cirkels. Dek ze af met huishoudfolie en laat ze 20 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden. Bak de stolletjes in ca. 25 minuten lichtbruin en gaar. Laat de stolletjes afkoelen en bestuif ze dik met poedersuiker.

Smul ze!

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, ei, soja, melk, lactose

Tip

Wanneer er in amandelspijs geen ingrediënten zitten die je niet mag hebben, dan kan je die er ook door doen. Maak van de 6 porties deeg een soort hamburger vorm. Maak dan van de amandelspijs rolletjes van ongeveer 1 cm dik en leg een rolletje op het deeg. Vouw het deeg om de spijs heen en druk de naden goed vast.