Plantaardig eten

Bij een allergie voor bijvoorbeeld koemelk heb je vaak geen keuze, je zult het moeten laten staan. Maar er zijn meer beweegredenen om over te stappen op plantaardige voeding. Lynne Garton & Janice Harland hebben daar een boek over geschreven, ‘The Plant-based Plan’. Het AllergiePlatform was bij de boekpresentatie en deed mee met de ronde tafel discussie.

Bij het boek is ook een website ontwikkeld om de overstap makkelijker te maken:
Start je plantaardig programma en voel je energieker in 3 weken op plantaardigplan.nl

Het boek gaat zeer uitgebreid in op de gezondheidsvoordelen van plantaardige voeding.
Zo is plantaardig eten geassocieerd met een lager LDL-cholesterolgehalte in het bloed, een lagere Body Mass Index, minder gewichtstoename in de loop der tijd en betere bloedglucosewaarden. Voor hart- en vaatziekten, diabetes, overgewicht, osteoporose en ouderdom is een plantaardige voeding gunstiger dan een traditioneel eetpatroon. Lynne belichtte ook de duurzame kant van plantaardige voeding. Het boek is geen promotie voor een volledig plantaardig eetpatroon, maar biedt juist ook handvatten voor het verminderen van dierlijke voedingsmiddelen in maaltijden. Met kleine stappen zijn al grote gezondheidsvoordelen te behalen, zo blijkt uit het boek.

Meer lezen? Lees de PDF.