Rabarbercrumble met chocolademousse

Rabarber met chocolade is een geweldige combinatie. Met deze ingrediënten heb ik dan ook een heerlijk toetje gemaakt. Voor de chocolademousse heb ik een chocoladereep van So Free gebruikt, van het merk Plamil. Deze chocolade is glutenvrij, koemelkvrij en vrij van noten.

Het recept is voor ongeveer 6 personen. Met een klein half uurtje kun je het voorbereid hebben en dan hoeft alleen nog een half uur in de oven.

Rabarbercrumble

Ingrediënten
• 400 g rabarber
• 5 cm geraspte gember
• 1 tl kaneel
• 1 tl gala masala
• schil van 1 sinaasappel
• sap van 3 sinaasappels
• 4 dadels

Crumble
Ingrediënten
• handje nootjes, bv walnoten, hazelnoten (maak het recept notenvrij door deze weg te laten!)
• 2 el 100% glutenvrije havermout
• 1 el kokosolie

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 180 graden.
2. Was de rabarber en snijd deze in stukjes van 5 cm.
3. Snijd de gember en dadels heel fijn.
4. Doe alles in een ovenschaal, zonder de crumble,
5. Meng het door elkaar.
6. Plaats het voor 30 minuten in de oven.
7. Hak je nootjes fijn en meng het met de havermout en kokosolie.
8. Na 30 min. verdeel je de crumble eroverheen en zet je het nog voor 15 min. in de oven.

Chocolademousse

Mousse
Ingrediënten
• 1 avocado
• 2 (rijpe) bananen
• 2 tl kaneel
• 2 tl kardemom
• 2 el rauwe cacao
• 2 tl honing of dadelstroop
• 1 chocoladereep (100 gr)*

Topping
Ingrediënten
• 2 el geraspte kokos
• verse munt
• frambozen
• zwarte besjes

Bereidingswijze
1. Hak de halve chocoladereep in kleine stukjes.
2. Mix alle ingrediënten voor de chocolademousse – behalve de gehakte chocolade – in een keukenmachine.
3. Doe de mousse in een grote kom en schep de chocoladebrokjes er door heen.
4. Laat het even rusten in de koelkast

Serveer het toetje op een (diep)bord de warme rabarbercrumble en ernaast de zachte mousse. Maak het af door deze met de topping te decoreren. Een heerlijk toetje om te zien maar zeker om van te genieten!

Geen zin om te koken maar wel in een lekker stukje chocolade? De chocolade van So Free is vol van smaak en erg lekker. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Uiteraard in melk en puur, maar ook met een extra smaakje,  zoals puur met een mint of puur met een sinaasappel. Sowieso het proberen waard!

Eet smakelijk!