Dit heb je nodig:
3 blaadjes gelatine
150 ml sojamelk
5 eetlepels suiker
100 gram harde plantaardige boter (bv Wajang)
Zo maak je het klaar:
Week de gelatine 10 minuten in koud water. Verwarm de sojamelk met de suiker en laat de margarine hierin smelten.Laat het geheel iets afkoelen. Knijp de gelatine goed uit en los deze al roerend op in de sojamelk. Laat het mengsel nog 1 minuut afkoelen. Klop het daarna 5 minuten met een mixer tot een luchtige en romige slagroom is ontstaan. Laat het 30 minuten in de koelkast opstijven.
Dit recept is vrij van: Koemelk, lactose, kippenei
Tips
Als je een sifon met patronen hebt is dit erg handig. Na het oplossen van de gelatine in de room doe het mengsel in de sifon en zet deze in de koelkast.
Lees meer:
- Lekker zonder koemelk – nieuw boek Ik kreeg dit mailtje van Erica: Mijn liefde voor koken...
- Mayonaise zonder ei, soja en melk Dit heb je nodig: 125 ml olie, ik heb zonnebloemolie...
- Kwarktaartje zonder… kwark Alpro heeft een nieuw product, plantaardige variatie op kwark. Dat...
- Baba Ganoush zonder sesam Kan dat? Een Baba Ganoush maken zonder sesam? Tuurlijk! Als...
- Pindakaas zonder toevoegingen Je hebt vast ook wel de potten pindakaas met gekke...