Stoofperen

Zo lekker, weer aan de slag met stoofperen! Ik heb de Magimix Cook Expert gebruikt, heel makkelijk voor dit soort klusjes.
Het recept is voldoende voor 4 personen als bijgerecht en het is gluten vrijkippenei vrijkoemelk vrijlactose armnoten vrijpinda vrijsoja vrijtarwe vrij.

Wat heb je nodig?

5 stoofperen, Gieser Wildeman
1 liter appelsap
0,5 liter rode wijn (hoeft niet)
2 kaneelstokjes
5 kardemom peulen

Zo maak je het klaar:

Schil de peren, snij ze in vieren en haal klokhuis eruit. Doe ze samen met de overige ingrediënten in de Magimix Cool Expert en stel hem in op sudderen, 95 graden en stand 1A. Ik heb hem eerst 30 minuten laten pruttelen, even omgeroerd en daarna nog een keer 30 minuten.

Supermakkelijk, je hoeft er niet meer naar om te kijken! Nadeel van de Cook Expert… ondanks dat de messen heel langzaam draaien op stand 1A draaien ze nog wel, dus je peertjes worden gesneden. Nu kunnen ze toch niet heel je mond in, maar als je de peren liever heel laat kan je ze beter in een pannetje koken. Let er dan wel op dat ze niet overkoken!