Citroenrijst met geroosterde broccoli en knapperige tempeh

Een frisse, plantaardige bowl die zowel licht als voedzaam is. De rijst wordt op smaak gebracht met citroen en verse kruiden, terwijl de geroosterde broccoli en knapperige tempeh zorgen voor een hartige en krokante bite. Perfect in balans met een topping van geroosterde pompoenpitten en een vleugje sesamolie.

Citroenrijst met geroosterde broccoli en knapperige tempeh

Citroenrijst met geroosterde broccoli en knapperige tempeh

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

515

kcal

Ingrediënten

  • 150 gr 150 tempeh

  • 1 el 1 olijfolie

  • 200 gr 200 broccoli, in roosjes

  • 120 gr 120 zilvervliesrijst (gekookt)

  • 1 tl 1 geraspte citroenschil

  • 2 el 2 citroensap, vers

  • 1 el 1 pompoenpitten, geroosterd

  • 1 el 1 sesamolie

  • verse koriander, naar smaak

  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de broccoliroosjes over een bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster 15-20 minuten tot goudbruin.
  • Snijd de tempeh in blokjes en bak in een pan met een beetje olie tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Meng de gekookte rijst met citroenschil, citroensap en een snufje zout.
  • Verdeel de rijst over twee kommen, leg de geroosterde broccoli en tempeh erbovenop.
  • Garneer met pompoenpitten, koriander en een drupje sesamolie. Serveer direct.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën515
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 25g 39%
    • Totaal koolhydraten 47g 16%
      • Vezels 9g 36%
    • Eiwit 24g 48%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.