Inhalatie allergie

Bij een inhalatie allergie reageert het lichaam allergisch op stoffen die worden ingeademd. Deze reacties ontstaan dan in de luchtwegen zoals de neus, keel en longen, maar ook je ogen.

Soorten inhalatie allergieën zijn:
– Hooikoorts
– Huisdieren allergie
– Huisstofmijt allergie
– Parfum allergie

Hooikoorts

Hooikoorts is een reactie van het afweersysteem op stuifmeel van pollen, grassen, onkruid, struiken en bomen. Hooikoorts komt voor bij 10- tot 20% van de Nederlanders en Belgen. Voor meer informatie over hooikoorts klik hier.

Huisdieren allergie

Ongeveer 1 op de 10 mensen hebben een huisdieren allergie. Vaak wordt er bij een huisdieren allergie gedacht aan honden en katten (dit komt ook het meest voor), maar het kan ook voorkomen bij knaagdieren, vogels, paarden en koeien. Voor meer informatie klik hier.

Huisstofmijt allergie

Huisstofmijt is een hele kleine mijt, die amper te zien is met het blote oog. De allergische reactie komt meestal voort uit de uitwerpselen van de mijt, die worden ingeademd. Op deze pagina geven we meer informatie om je huis huisstofmijt vrij te maken.

Parfum

Een allergie voor parfum komt bij ongeveer 1 tot 2% van de volwassenen voor. Veel verzorgingsproducten bevatten parfum en daardoor kan een allergie hiervoor heel vervelend zijn. Klik hier voor meer informatie en tips!