Over ons

Kennis delen:
lekker leven met een allergie!

In maart 2003 kwam oprichter van het AllergiePlatform Marloes Collins er achter dat haar dochter Maaike een koemelkallergie had. Dit gebeurde al in een heel vroeg stadium, Maaike was toen pas 6 weken oud. Tijdens gesprekken met familie en vrienden bleek dat in haar omgeving bijna iedereen wel iemand kent die een allergie of intolerantie heeft. Allemaal liepen ze tegen dezelfde problemen aan: waar haal je kennis vandaan? Daar bieden we met het AllergiePlatform graag een oplossing voor!

Met het AllergiePlatform delen we de kennis van onze partners zoals diëtisten, internisten, MDL artsen, allergologen en gespecialiseerde verpleegkundigen. We delen graag en veelvuldig hun kennis. Dat zie je terug in onze boeken, presentaties, artikelen en scholingen. We werken samen met diverse landelijk erkende patiëntenorganisaties zoals de Vereniging van Allergie Patiënten en de Prikkelbare Darm Syndroom Belangenvereniging.

We zijn erg blij met onze Medisch Advies Commissie bestaande uit: Helga Merkun – diëtist, Dr. T. Roovers – Elisabeth Zkh, Prof. H. Savelkoul – Wageningen UR en Dr. H. de Groot – Reinier de Graaf, die ondersteuning bieden bij het delen van kennis.

Met het allergieconcept heeft Marloes Collins in 2007 de Rabobank Innovation Award gewonnen. Met haar pitch overtrof zij andere (voorgeselecteerde) kandidaten.
Juryvoorzitter Boris Veldhuijzen van Zanten gaf daarbij het volgende commentaar: “Marloes heeft bewezen dat innovatie niets te maken hoeft te hebben met nieuwe technologie. Zij heeft heel goed naar de markt gekeken en een nieuwe invalshoek ontdekt om consumenten op een andere, slimme manier te benaderen. Haar innovatie berust op segmentatie, marketing en merkdenken.”