Een kleurrijke, kruidige lunch of lichte avondmaaltijd boordevol plantaardige eiwitten. De gebakken tempeh krijgt een warme specerijenmix en wordt gecombineerd met geroosterde flespompoen en een frisse granaatappelsalsa met munt en citroen. Een perfecte balans tussen hartig en fris, met Midden-Oosterse invloeden.

Midden-oosterse tempeh met granaatappelsalsa
Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten (mits gecontroleerde tempeh), lactose, ei, noten en pinda’s
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
20
minutenCalories
490
kcalIngrediënten
150 gr 150 tempeh
1 el 1 olijfolie
1 tl 1 komijnpoeder
1 tl 1 paprikapoeder
200 gr 200 flespompoenblokjes, geroosterd
50 gr 50 granaatappelpitjes
1 el 1 citroensap
1 el 1 verse muntfijngehakt
75 gr 75 rucola
Bereiding
- Snijd de tempeh in blokjes en marineer met olijfolie, komijn en paprikapoeder. Laat 10 minuten intrekken.
- Rooster de flespompoenblokjes 20 minuten in de oven op 200 °C.
- Bak de tempeh goudbruin in een koekenpan.
- Meng de granaatappelpitjes met citroensap en munt tot een frisse salsa.
- Serveer de tempeh met de geroosterde pompoen, granaatappelsalsa en rucola.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën490
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
29g
45%
- Totaal koolhydraten
32g
11%
- Vezels 7g 29%
- Eiwit 25g 50%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.