Midden-oosterse tempeh met granaatappelsalsa

Een kleurrijke, kruidige lunch of lichte avondmaaltijd boordevol plantaardige eiwitten. De gebakken tempeh krijgt een warme specerijenmix en wordt gecombineerd met geroosterde flespompoen en een frisse granaatappelsalsa met munt en citroen. Een perfecte balans tussen hartig en fris, met Midden-Oosterse invloeden.

Midden-oosterse tempeh met granaatappelsalsa

Midden-oosterse tempeh met granaatappelsalsa

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten (mits gecontroleerde tempeh), lactose, ei, noten en pinda’s

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

490

kcal

Ingrediënten

  • 150 gr 150 tempeh

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 tl 1 komijnpoeder

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • 200 gr 200 flespompoenblokjes, geroosterd

  • 50 gr 50 granaatappelpitjes

  • 1 el 1 citroensap

  • 1 el 1 verse muntfijngehakt

  • 75 gr 75 rucola

Bereiding

  • Snijd de tempeh in blokjes en marineer met olijfolie, komijn en paprikapoeder. Laat 10 minuten intrekken.
  • Rooster de flespompoenblokjes 20 minuten in de oven op 200 °C.
  • Bak de tempeh goudbruin in een koekenpan.
  • Meng de granaatappelpitjes met citroensap en munt tot een frisse salsa.
  • Serveer de tempeh met de geroosterde pompoen, granaatappelsalsa en rucola.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën490
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 29g 45%
    • Totaal koolhydraten 32g 11%
      • Vezels 7g 29%
    • Eiwit 25g 50%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.