Geroosterde aubergine met tahin en rucola

Zacht geroosterde aubergine met een romige tahin-dressing, afgemaakt met frisse rucola. Een verrukkelijk plantaardig gerecht met diepe, aardse smaken.

Geroosterde aubergine met tahin en rucola

Geroosterde aubergine met tahin en rucola

Recept van Allergieplatform
0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten en is SIBO-geschikt.

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

230

kcal

Ingrediënten

  • 1 1 aubergine

  • 2 el 2 tahin

  • 1 el 1 olijfolie

  • 0.5 tl 0.5 komijnpoeder

  • 1 handje 1 rucola

  • 1 tl 1 citroensap

  • snufje snufje zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in plakken en leg op een bakplaat.
  • Bestrijk met olijfolie en bestrooi met komijn, zout en peper.
  • Rooster 25 minuten tot goudbruin en zacht.
  • Meng tahin met citroensap en een beetje water tot een dressing.
  • Serveer de aubergine op een bord met rucola en sprenkel de tahindressing erover.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën230
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 19g 30%
    • Totaal koolhydraten 8g 3%
      • Vezels 5g 20%
    • Eiwit 4g 8%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.