Malse gegrilde kipfilet geserveerd op een zachte, romige wortelpuree. Afgewerkt met een frisse olie van peterselie en basilicum. Een eenvoudig maar smaakvol diner vol kleur en comfort.
Gegrilde kip met wortelpuree en groene kruidenolie
Recept van AllergieplatformDit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten en is geschikt voor het SIBO-dieet.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
25
minutenCalories
320
kcalIngrediënten
2 2 kipfilets
300 gr 300 wortels, geschild en in stukjes
1 el 1 olijfolie
1 el 1 verse peterselie, fijngehakt
1 el 1 verse basilicum, fijngehakt
1 tl 1 citroensap
snufje snufje zout en peper
Bereiding
- Kook de wortels in ruim water gaar in 15 minuten. Giet af en pureer met een snuf zout en peper.
- Verhit een grillpan en bak de kipfilets met een beetje olie in 8-10 minuten gaar en goudbruin.
- Meng peterselie, basilicum, citroensap en olijfolie tot een groene kruidenolie.
- Verdeel de wortelpuree over twee borden, leg er kipfilet op en besprenkel met de kruidenolie.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën320
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
14g
22%
- Totaal koolhydraten
9g
3%
- Vezels 3g 12%
- Eiwit 38g 76%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.