Gegrilde kip met wortelpuree en groene kruidenolie

Malse gegrilde kipfilet geserveerd op een zachte, romige wortelpuree. Afgewerkt met een frisse olie van peterselie en basilicum. Een eenvoudig maar smaakvol diner vol kleur en comfort.

Gegrilde kip met wortelpuree en groene kruidenolie

Gegrilde kip met wortelpuree en groene kruidenolie

Recept van Allergieplatform
0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten en is geschikt voor het SIBO-dieet.

Gang: diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

320

kcal

Ingrediënten

  • 2 2 kipfilets

  • 300 gr 300 wortels, geschild en in stukjes

  • 1 el 1 olijfolie

  • 1 el 1 verse peterselie, fijngehakt

  • 1 el 1 verse basilicum, fijngehakt

  • 1 tl 1 citroensap

  • snufje snufje zout en peper

Bereiding

  • Kook de wortels in ruim water gaar in 15 minuten. Giet af en pureer met een snuf zout en peper.
  • Verhit een grillpan en bak de kipfilets met een beetje olie in 8-10 minuten gaar en goudbruin.
  • Meng peterselie, basilicum, citroensap en olijfolie tot een groene kruidenolie.
  • Verdeel de wortelpuree over twee borden, leg er kipfilet op en besprenkel met de kruidenolie.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën320
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 14g 22%
    • Totaal koolhydraten 9g 3%
      • Vezels 3g 12%
    • Eiwit 38g 76%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.