Een verwarmend en voedzaam gerecht met een subtiele Japanse twist. De zoetige flespompoen krijgt een nootachtige tegenhanger in de miso-quinoa, terwijl de tempeh knapperig wordt gebakken in sesamolie. Verse koriander en limoen zorgen voor frisheid en balans. Perfect als herfstige lunch of licht diner.
Geroosterde pompoen met miso-quinoa en tempeh
Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
15
minutenCooking time
25
minutenCalories
485
kcalIngrediënten
300 gr 300 flespompoen, geschild en in blokjes
100 gr 100 quinoa, ongekookt
1 el 1 witte misopasta
150 gr 150 tempeh, in reepjes
2 el 2 sesamolie
1 stuk 1 limoen
2 el 2 verse koriander, fijngehakt
zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat, besprenkel met 1 el sesamolie en rooster 25 minuten.
- Kook de quinoa volgens de verpakking. Roer de misopasta erdoor zodra het gaar is.
- Bak de tempeh krokant in 1 el sesamolie in een koekenpan.
- Verdeel quinoa, pompoen en tempeh over de borden. Garneer met koriander en limoen.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën485
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
24g
37%
- Totaal koolhydraten
42g
15%
- Vezels 7g 29%
- Eiwit 20g 40%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.