Deze kleurrijke salade brengt het beste van de Middellandse Zee naar je bord. Aardse linzen worden gecombineerd met gegrilde aubergine, sappige kerstomaatjes en romige feta. Een frisse citroen-dille vinaigrette zorgt voor een perfect evenwicht tussen hartig en zuur. Ideaal als lichte maaltijd of zomerse lunch.
Mediterrane linzensalade met gegrilde aubergine en feta
Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, ei, noten
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
395
kcalIngrediënten
200 gr 200 linzen, gekookt
1 stuk 1 aubergine, in plakken
100 gr 100 kerstomaatjes, gehalveerd
75 gr 75 feta
1 el 1 verse dille, fijngehakt
2 el 2 olijfolie
1 el 1 citroensap
zout en peper naar smaak
Bereiding
- Verwarm een grillpan of oven op hoge temperatuur.
- Bestrijk de aubergineplakken met olijfolie en gril ze tot ze zacht en goudbruin zijn.
- Meng in een kom de gekookte linzen, gegrilde aubergine, tomaatjes en dille.
- Klop een dressing van olijfolie, citroensap, zout en peper.
- Schep de dressing door de salade en verkruimel de feta erover.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën395
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
22g
34%
- Totaal koolhydraten
30g
10%
- Vezels 6g 24%
- Eiwit 18g 36%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.