Krokante kip met wortel-komkommersalade 

Deze krokante kip met wortel-komkommersalade is een perfecte balans tussen fris en hartig. Malse goudbruine kippendijfilet geserveerd met een kleurrijke salade van knapperige wortellinten en frisse komkommer. De gember-citroendressing zorgt voor een pittige, frisse twist. Licht verteerbaar, snel klaar en volledig SIBO-geschikt. Ideaal als lunch of diner.

Krokante kip met wortel-komkommersalade

Krokante kip met wortel-komkommersalade

0.0 van 0 stemmen

Zin in iets knapperigs én fris? Deze krokante kip met wortel-komkommersalade is een heerlijk lichte maaltijd boordevol smaak.

Dit recept is SIBO-vriendelijk en bevat alleen ingrediënten van de groene lijst.

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

475

kcal

Ingrediënten

  • 2 stuks 2 kippendijfilet (zonder bot, zonder huid)

  • 1 el 1 olijfolie

  • 2 stuks 2 wortel (middelgroot, in linten)

  • 0.5 stuk 0.5 komkommer (in linten)

  • 1 tl 1 verse gember (geraspt)

  • 1 el 1 citroensap (vers geperst)

  • 1 snufje 1 zout en peper

Bereiding

  • Verhit olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin en gaar in ca. 12–15 minuten.
  • Maak met een dunschiller linten van wortel en komkommer.
  • Meng in een kom de gember, citroensap, zout en peper tot een dressing.
  • Meng de lintgroenten met de dressing en serveer met de krokante kip.