Zalig wintercomfort in een kom: malse runderstoof met knolselderij, wortel, preigroen en boerenkool. Langzaam gegaard voor diepe smaak, helemaal SIBO-vriendelijk en zonder ingewikkelde ingrediënten.
Runderstoof met knolselderij & wintergroenten
Recept van Allergieplatform / Happy Living AcademySIBO-vriendelijke, geurige runderstoof met knolselderij, wortel, preigroen en boerenkool. Glutenvrij, kippenei-vrij, koemelk-vrij, pinda-vrij, notenvrij, sojavrij, sesamvrij, visvrij, schaaldierenvrij, weekdiervrij, mosterdvrij, lupinevrij en sulfietvrij. Bevat: selderij.
2
porties520
kcal2
minutenIngrediënten
300 gr runderlappen, in blokjes
2 el olijfolie
200 gr knolselderij, in blokjes
2 stuks wortels, in plakjes
1 stuks prei (alleen het groene deel), in ringen
100 gr boerenkool, grof gesneden
400 ml SIBO-vriendelijke runder- of kippenbouillon zonder ui/knoflook en zonder kraakbeen
1 stuks laurierblad
1 tl gedroogde rozemarijn of 1 takje vers
1 tl gedroogde tijm
1 tl zeezout, of naar smaak
versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Dep het rundvlees droog, bestrooi met zout en peper en bak het rondom bruin in de olijfolie in een zware stoofpan.
- Voeg knolselderij en wortel toe en bak 2–3 minuten mee. Roer het preigroen erdoor.
- Blus met de bouillon, voeg laurier, rozemarijn en tijm toe. Breng aan de kook, zet laag en laat 90–120 minuten zachtjes sudderen met deksel op de pan.
- Voeg de boerenkool toe en laat nog 10 minuten meekoken tot deze geslonken en mals is.
- Proef, breng op smaak met extra zout en peper, verwijder het laurierblad en serveer warm.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën520
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
31g
48%
- Totaal koolhydraten
18g
6%
- Vezels 6g 24%
- Eiwit 42g 84%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.