A2 melk bij koemelkallergie en lactose overgevoeligheid

Heb je een lactose intolerantie of koemelkallergie en je hoop gevestigd op de A2 melk? Helaas, niet geschikt voor je…

Wat is A2 melk?

De ‘nieuwe’ melksoort is een natuurlijke koemelk die voor veel mensen makkelijker te verteren is. In Australië en Nieuw-Zeeland is de melk al langer verkrijgbaar en veel mensen geven daar aan dat ze het beter verdragen dan gangbare A1 melk. Ook in de USA gebruiken mensen het steeds meer, maar of dat nu terecht is? De wetenschappers zijn er nog niet over uit.

De specialisten in Nederland geven aan dat de melkeiwitten waar de allergische reacties door veroorzaakt worden ook nog in de A2 melk zitten. Bovendien bevat A2 melk ook lactose zodat het ook niet geschikt is voor mensen met een lactose overgevoeligheid.

Onderzoek

De Monash Universiteit waar wij mee samenwerken voor het FODMAP arm dieet is een aantal maanden geleden een onderzoek gestart naar deze melk variant. Mensen met prikkelbare darm syndroom worden uitgenodigd mee te doen, maar ze moeten wel in Melbourne wonen 🙂  Je kunt hier op de website van de producent ook wat studies terugvinden. Ook op andere plaatsen in de wereld wordt onderzoek gedaan.

Wel / niet geschikt bij koemelkallergie en lactose intolerantie

Helaas, net zoals op de website van de leverancier staat bij de FAQ is A2 melk niet geschikt voor mensen met een koemelkallergie of lactose intolerantie.