American cookies met chocolade, noten en gedroogde cranberries

De hoeveelheid cookie-dough is echt best wel veel. Maar dat vonden we op kantoor toen we ze gingen testen niet erg, we hebben er dagenlang van genoten. Want… we hebben het deeg in 3 porties verdeeld en 2 delen in de vriezer gedaan. Even laten ontdooien en de Airfryer in: dit moeten we niet te vaak gaan doen…

American cookies met chocolade, noten en gedroogde cranberries

American cookies met chocolade, noten en gedroogde cranberries

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder lupine, mosterd, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren.

We gebruiken in dit recept boter en chocolade, dit kan je vervangen plantaardige boter en chocolade op plantaardige basis zoals rijstmelk-chocolade, zodat het ook koemelkvrij en lactose arm is.

Eet jij glutenvrij? Neem dan glutenvrij meel, zoals bijvoorbeeld de mix van Schär.

Gang: Dessert, Snacks
Servings

24

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

9

minuten

Ingrediënten

  • 200 gr 200 ongezouten boter, op kamertemperatuur

  • 200 gr 200 kristalsuiker

  • 200 gr 200 bruine suiker

  • 2 2 eieren

  • 1 tl 1 vanille-extract

  • 400 gr 400 bloem

  • 1 tl 1 bakpoeder

  • 0.5 tl 0.5 baking soda

  • 0.5 tl 0.5 zout

  • 150 gr 150 melkchocolade chips

  • 150 gr 150 pure chocolade chips

  • 100 gr 100 gemengde noten (bijvoorbeeld walnoten, amandelen, pecannoten en cashewnoten

  • 100 gr 100 gedroogde cranberries

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • In een grote kom, klop de boter, kristalsuiker en bruine suiker samen tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren en vanille-extract toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • In een aparte kom, zeef de bloem, bakpoeder, baking soda en zout. Voeg dit geleidelijk toe aan het botermengsel en meng tot een deeg ontstaat.
  • Voeg de melkchocolade chips, pure chocolade chips, gehakte noten en gedroogde cranberries toe aan het deeg. Roer goed om alle ingrediënten gelijkmatig te verdelen.
  • Maak kleine deegballetjes ter grootte van een walnoot en leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de balletjes omdat de cookies tijdens het bakken zullen uitzetten.
  • Bak de cookies gedurende 10-12 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn aan de randen maar nog zacht in het midden.
  • Haal de cookies uit de oven en laat ze 2-3 minuten op de bakplaat afkoelen voordat je ze overzet naar een rooster om volledig af te koelen.
  • Herhaal dit proces totdat al het deeg op is.

Tips

  • Heb je maar een paar cookies nodig? Vries de rest van het deeg in! Maak alvast de vorm van de cookies, als je ze dan uit de vriezer gelijk in de oven doet heb je zo heerlijke cookies op tafel!