Baba Ganoush zonder sesam

Kan dat? Een Baba Ganoush maken zonder sesam? Tuurlijk! Als Ottolenghi het kan maken met courgette, dan kunnen wij het orginele recept ook wel aanpassen om de allergenen eruit te halen! In dit recept zitten géén allergenen. Wanneer je de knoflook weglaat is het ook geschikt voor het FODMAP arme dieet.

 

Wat heb je nodig? 

  • 3 Aubergines
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels zonnebloempit pasta
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • paprikapoeder naar smaak

Hoe maak je het klaar?

Ik heb het in de Airfryer gemaakt, de aubergines over de lengte in vieren gesneden. Met een vork inprikken, dan worden ze makkelijker gaar heb ik me laten vertellen. Alles in het mandje doen, het mag over elkaar liggen. Eerst 10 minuten op 180 graden en daarna nog 5 minuten op 165 graden. Wanneer de aubergines afgekoeld zijn heb ik ze in de keukenmachine gedaan, samen met de andere ingrediënten.
Mixen tot de dip glad genoeg is en het leukste, proeven! Naar smaak kan je er nog wat peper en zout bij doen. Voor de garnering een beetje (gerookte) paprikapoeder en je kunt het opdienen!

Lekker met (glutenvrije) soepstengels om te dippen.