Dit heb je nodig:
- 2 zakjes vanillesuiker
- 275 gram suiker
- 300 gram zachte margarine (neem plantaardige voor koemelkvrije variant)
- Citroenrasp of citroenaroma
- 6 eieren
- 375 gram speltbloem
- 1 zakje bakpoeder
- scheutje lactosevrije melk
- 4 bananen in schijfjes
Zo maak je het klaar:
Suiker, boter en vanillesuiker en citroenrasp mixen. Een voor een de eieren erdoor mixen. Bloem en bakpoeder zeven en in gedeeltes door beslag mixen. Scheutje melk toevoegen. Schijfjes banaan erdoorheen roeren.
Beboter 2 bakblikken. Bak op 160 graden 50 a 60 minuten. Kijk of het gaar is.
Veel plezier!
Met dank voor het recept aan: Mariet Arentsen
Tip:
Speltbloem bevat nog een kleine hoeveelheid FODMAPs en ook gluten. Heb je daar last van, vervang de speltbloem dan door een glutenvrije bloem.
Dit recept is vrij van: lactose, noten, pinda en is laag in FODMAPs
Lees meer:
- Kruidnoten met suikervervangers We hebben dit recept 5 x gemaakt, elke keer met...
- Chilisaus Dit heb je nodig: 1 el olijfolie mespuntje asafoetida 3 takjes...
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...
- Kruidnoten – deze moet je echt maken! Door deze kruidnoten -nee, het zijn géén pepernoten- iets groter...