25 gram boter / wayang
250 ml (soya/rijste) melk
2 el Glutafin witte bakmix
Zo maak je het klaar:
Smelt de boter op een zacht vuurtje en voeg de bakmix toe. Blijf goed roeren en voeg beetje bij beetje de melk toe. Breng de saus al roerende aan de kook zodat er geen klontjes ontstaan. Zo heb je snel een basissaus. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
Recept is vrij van: Gluten, tarwe, kippenei, koemelk, lactose, soja, noten en pinda.
Tips:
Voor kerriesaus: voeg kerriepoeder toe
Voor kaassaus: voeg geraspte belegen kaas toe
Voor tomatensaus: voeg tomatenpuree of ketchup toe
Voor zalm-pastasaus: voeg kleine stukjes gerookte zalm en verse dille toe
Koemelk- of lactosevrij? Gebruik rijstemelk.
Lees meer:
- Chilisaus Dit heb je nodig: 1 el olijfolie mespuntje asafoetida 3 takjes...
- Kippenbouillon Dit heb je nodig: 1 kg kip, ik had 3...
- Kwarktaart Dit heb je nodig: 1 rol koekjes, bijvoorbeeld Glutafin Biscuits...
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...
- Hemelse zoute caramelsaus Heb je dat wel eens? Dat je een recept test...