Behandelingen bij SIBO

Wanneer er SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) is vastgesteld zijn er een aantal behandelopties die je kunt overwegen. Je dokter zal ze vast met je doorlopen.  Er zijn vier stappen die bewezen effectief zijn:

  • spijsvertering ondersteunen
  • medicatie
  • leefstijl
  • voeding en dieet

Vaak zou je willen zeggen tegen de dokter: geef mij maar een pil en dan ben ik er van af. Helaas… was het maar zo eenvoudig! Vaak wordt er wel gestart met een antibioticakuur die zich echt richt op de darmen. Er zijn twee soorten antibiotica die daarvoor gebruikt worden; Rifaximin en Neomycin. Of het een goede aanpak is voor jou moet je bespreken met je arts. Deze zijn niet vrij verkrijgbaar en worden alleen voorgeschreven door een arts.

SIBO natuurlijke antibiotica

Er zijn ook natuurlijke varianten beschikbaar, wij hebben zelf deze getest:

ADP Oregano olie, Kruidenpreparaat

Biotics Para – Kruidenpreparaat

In de USA worden ook veel andere preparaten aangeraden maar daar zitten ingrediënten in die niet in Europa verkocht mogen worden en die hebben we dus ook niet getest.

Let wel op, als je dit gaat gebruiken maar je gebruikt ook andere medicijnen; overleg dit dan eerst even met je dokter. Het kan altijd een wisselwerking hebben met je huidige medicatie.

Met voeding kan er ook veel gedaan worden. Het SIBO-dieet is een combinatie van het FODMAP arm dieet en het Specifieke Koolhydraten Dieet (SKD). Wil je daar meer over weten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
{a1344ar22156}