Biefstuk met chimichurri

Ontdek een heerlijk en allergievriendelijk gerecht met ons recept voor biefstuk met chimichurri. Deze smaakvolle combinatie van malse biefstuk en verse kruidensaus zorgt voor een ware smaakexplosie, terwijl we zorgvuldig rekening houden met allergieën. Geniet van een culinaire ervaring zonder compromissen op smaak en gezondheid! Dit recept en meer zoals deze vind je terug in ons SIBO programma.

Biefstuk met chimichurri

Biefstuk met chimichurri

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.

Dit recept is geschikt voor het SIBO en FODMAP dieet.


Gang: diner
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten

Ingrediënten

  • 400 gram 400 biefstuk

  • 30 ml 30 olijfolie

  • Snufje zout

  • Versgemalen zwarte peper

  • 0.5 0.5 bosje peterselie

  • 20 ml 20 (rode wijn)azijn

  • 1 1 theelepel chilivlokken

Bereiding

  • Breng de biefstuk op kamertemperatuur, dep droog en verhit een koekenpan op hoog vuur.
  • Voeg de helft van de olie toe en laat dit heet worden voordat je de biefstuk toevoegt. Bak de biefstuk ongeveer 3 minuten op elke kant tot het een mooi bruine kleur heeft.
  • Laat de biefstuk 5 minuten rusten en bedek met aluminiumfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer peterselie, rode wijnazijn, chilivlokken, olijfolie en een beetje zout door elkaar voor de Chimichurri. Smeer de Chimichurri op de biefstukken.