Big Green Egg’s Flavour Fair

Wij zijn grote fans van de Big Green Egg. De Big Green Egg is een keramisch kooktoestel waar je heerlijk mee kunt variëren. De keramische wanden weerkaatsen de warmte waardoor er een luchtstroom ontstaat die zorgt voor een constante temperatuur. Ze zijn er in diverse maten, dus of je nu een balkon of een landgoed hebt, koken op het ei kan altijd!

Flavour Fair in Lisse

Al 12 jaar wordt er een event georganiseerd voor ambassadeurs en fans van dit veelzijdige apparaat. Vandaag worden in Lisse, bij Kasteel Keukenhof, 150 Big Green Eggs aangestoken door een groot aantal restaurants, kookstudio’s en cateringbedrijven. Ze maakte allemaal kleine gerechtjes waar je van kon proeven. Ook waren er diverse workshops waar je je vooraf voor kon inschrijven.

Glutenvrije Pizza van Jan-Willem van de Boom

Jan Willem kennen we al langer, onder andere van zijn prachtige kookboek Boom Geniet. Op de Flavour Fair kon je aanschuiven bij zijn workshop waar je leert hoe je pizza kunt maken met de Big Green Egg. En dan natuurlijk een glutenvrije variant! Na het bakken verdwijnt die natuurlijk direct in onze maag, dat begrijp je.

Na een klein rondje over het terrein zijn we aangeschoven bij de Maleisische Chef Norman Musa, ook geen onbekende voor ons. Tijdens deze workshop liet hij ons zien dat je ook prima Asiatische gerechten kunt klaarmaken. Mild, kruidig, pittig: je kan er alle kanten mee op.

Wat maakt dit event nu anders?

Nou, dat je thuis makkelijk veel van de gerechten die je proeft kunt namaken! Je krijgt na afloop het boek met de chef’s favoriete recepten mee om thuis, op je eigen Big Green Egg aan de slag te gaan! Zoals dit recept wat we zeker gaan maken; de meringues met zoete siroop en gemarineerde tomaatjes van De Keuken van Sandra!

Is het event geschikt voor iemand met een allergie?

Het event is niet geschikt als je onbeperkt wil gaat proeven als je een allergie hebt. De meeste chefs weten wel wat er in de gerechten zit, maar alleen bij Jan Willem kan je gegarandeerd glutenvrij eten.

Waarom ik dit event toch met je deel? Omdat je enorm veel leuke technieken kunt leren op de Big Green Egg. De recepten kun je thuis, met veilige producten, dan namaken. Eet je niet mee bij de Flavour Fair? Neem dan genoeg lekkers mee, want trek krijg je gegarandeerd!