Yvonne van der Brugge heeft ons boek over het histaminebeperkt dieet gelezen en beschreven in het tijdschrift van de Stichting Voedselallergie. Lees zelf wat ze van het boek vond; wij waren er weer erg blij mee! Dank Yvonne 🙂
Wil je het boek bestellen? Dat kan in je eigen boekhandel of via onze website.
Hierbij een reactie op het boekje Histaminebeperkt dieet basisboek.
Heb zelf ook de intolerantie, weet dit al 30 jaar, dus ben een ervaringsdeskundige.
Goede en duidelijke informatie.
Heb alleen mijn twijfels bij de melkproducten (complexe eiwitten) en de granen (gluten is het eiwit in diverse granen). Beide eiwitten kunnen het histaminegehalte dus verhogen.
Melk is niet voor het menselijk lichaam, net als de granen. Het lichaam mist het enzym lactase, dat nodig is om de eiwitten af te breken. Granen maken histamine vrij in het lichaam. Het beste is om ook glutenvrij te eten.
Zelf eet ik dus voornamelijk fruit en groenten en vermijd vooral het gluten, de melkproducten en de granen.
Verder nog deze opmerking: voeding die niet biologisch geteeld is en de pesticiden bevatten, kunnen het histaminegehalte 10 x zoveel verhogen.
Mijn eigen ervaringen heb ik achtergelaten op mijn website.
mvrgr
Didy
http://www.levendvoedsel.nl
Beste Didy,
naar aanleiding van jouw reactie hier ben ik gaan zoeken, ik heb ook een histamineintolerantie en blijf klachten houden na 2 maanden streng dieten, ik zie nu dat granen histaminevrijmakers zijn..Hoe kan het dat sommige sites dit inderdaad vermelden, en vervolgens bij “toegestane voeding”wel brood en haver etc vermelden? Ik eet namelijk elke dag havermoutvlokken, zou dit zorgen voor mijn klachten nog steeds?
Groet Eefje.
Hallo,
Ik raad je aan om een maandje granen te vermijden. Gluten (eiwit) in de granen zorgt ervoor dat er histamine wordt vrijgemaakt. Als je deze blijft eten, kan het histamine-emmertje overlopen en zorgen voor overgevoeligheidsreacties.
In mijn boek Histamine en ik, Invloed van voedselintolerantie op lichaam, geest en gedrag kun je alle informatie lezen.
mvrgr
Didy