Deze heerlijke boekweitrisotto met aubergine en macadamiaroom biedt een verrassende combinatie van smaken en texturen. De romige notenroom en frisse citroen zorgen samen met de knoflookolie en koolbladeren voor een gebalanceerde, voedzame maaltijd. Perfect voor wie van een smaakvolle, voedzame maaltijd houdt!
Boekweitrisotto met macadamiaroom
Dit recept is glutenvrij, SIBO geschikt, fructose arm, kippenei vrij, pinda vrij, soja vrij en tarwe vrij.
Je kunt dit recept lactose arm maken door de Parmezaanse kaas weg te laten.
4
servings10
minuten20
minuten600
kcalIngrediënten
- Voor de risotto
1 1 grote aubergine
2 2 el knoflookolie
255 gr 255 boekweitgrutten
80 ml 80 droge witte wijn
500 ml 500 groentebouillon (zonder ui en knoflook)
150 gr 150 jonge koolbladeren
Sap en geraspte schil van 1 citroen
0.5 0.5 bosje verse peterselie
Geraspte Parmezaanse kaas, optioneel (maximaal 40 gr per persoon)
- Voor de macadamiaroom
40 gr 40 macadamianoten, minimaal 5 uur geweekt, afgegoten en schoongespoeld
35 gr 35 zonnebloempitten
160 ml 160 water
1/2 1/2 tl zeezout
1 1 el citroensap
Bereiding
- Doe de macadamianoten, zonnebloempitten, zeezout en citroensap in een keukenmachine. Maal het geheel op de pulsestand fijn. Voeg het water beetje bij beetje toe terwijl de machine draait tot je een dik, romig mengsel hebt. Zet dit apart.
- Snijd de aubergine in kleine stukken en hak de peterselie fijn.
- Verhit de knoflookolie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de aubergine toe en bak deze ongeveer 10 minuten, tot ze zacht en bruin zijn.
- Voeg de boekweitgrutten toe en roer ze 1-2 minuten door de pan om ze te roosteren.
- Giet de witte wijn erbij en roer tot deze volledig is opgenomen.
- Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe, telkens als het vocht is opgenomen door de boekweit.
- Voeg de koolbladeren en het citroensap toe en laat dit enkele minuten meekoken tot de boekweit zacht is, maar niet papperig.
- Haal de pan van het vuur en roer de macadamiaroom erdoor.
- Verdeel de risotto over de kommen en garneer met de fijngehakte peterselie, citroenrasp en optioneel een beetje Parmezaanse kaas.
Voedingswaarde
4 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën600
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
25g
39%
- Totaal koolhydraten
80g
27%
- Vezels 10g 40%
- Eiwit 15g 30%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Lees meer:
- Rijst met broccoli kokoscurry Deze kokoscurry neemt je smaakpapillen mee op een reis door...
- Knoflook sesam bok choy Deze smaakvolle groente wordt bereid met een perfecte combinatie van...
- Gestoofde witlof met sinaasappel Ontdek een smaakvolle en allergievriendelijke optie met ons recept voor...
- Hamlapjes met paksoi Heerlijke hamlapjes met paksoi voor een smaakvolle avondmaaltijd! Laat het...
- Verstopte groenten met pasta Geniet van een voedzame pasta met verstopte groenten! Deze smaakvolle...