Boterkoek

boterkoekDit heb je nodig:

200 gram boter
175 gram kristalsuiker
1 theelepel zout
1 zakje vanillesuiker of paar druppels vanille essence
220 gram witte bloem, bijvoorbeeld van Teffmeel

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 graden en spoel een silicone vorm af met water. Heb je geen silicone vorm, gebruik dan een normale bakvorm maar smeer die goed in met boter of gebruik bakpapier.
Maak de boter zacht, bijvoorbeeld in de magnetron. Voeg het zout en suiker toe en roer dit goed door. Roer ook de bloem beetje voor beetje door het mengsel en meng dit tot het een gladde massa is. Schep dit in de vorm en strijk het glad met de bolle kant van een natte lepel. Bak de koek 18-20 minuten in de oven. Als hij klaar is een minuutje af laten koelen en dan de vorm verwijderen.

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, lactose, koemelk, noten, pinda

Tip:

Koemelk- of lactosevrij? Gebruik plantaardige margarine.