Brownies die niet kunnen mislukken!

Honderden recepten voor brownies kan je online vinden. Maar ja, de meeste mislukken omdat ze niet getest zijn 😉 Wij testen al onze recepten en zodat je er zeker van kunt zijn dat ze eenvoudig te maken zijn! Niet te veel van eten als je prikkelbare darmen hebt, de suiker en te veel aan chocolade kan klachten geven als je er te veel van eet. Één blokje gaat overigens prima! Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Brownies die niet kunnen mislukken!

Brownies die niet kunnen mislukken!

Recept van Marloes
3.3 van 4 stemmen
Gang: snack, Dessert
Servings

16

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

30

minuten

Ingrediënten

  • 225 gr plantaardige boter (zonder allergenen)

  • 110 gr pure chocolade (let op, gebruik rijstmelkchocolade als je geen melk/lactose wilt gebruiken)

  • 1 tl vanille essance

  • 3 eieren (2 hele eieren + 1 dooier)

  • 150 gr suiker

  • 40 gr bloem (ik gebruikte  amandelmeel van De Notenshop)

  • mespuntje zout

  • eventueel handje kokosblokjes of ander lekkers wat je nog hebt liggen

Bereiding

  • Zet de over aan op 180 graden.
  • Ik heb een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 cm gebruikt, je bekleed deze met bakpapier.
  • Smelt de boter en voeg als de boter zacht is de donkere chocolade toe zodat deze ook kan smelten.
  •  Meng de vanille essance, de eieren en de suiker met een mixer voor 5 minuten. 
  • Giet het boter / chocolademengsel erbij en spatel het even door. Spatel daarna de bloem en mespuntje zout erdoor.
  • Giet het mengsel in een bakpapier bekleedde vorm en bak hem in de over voor ongeveer 20 á 30 minuten op 180 graden.