Honderden recepten voor brownies kan je online vinden. Maar ja, de meeste mislukken omdat ze niet getest zijn 😉 Wij testen al onze recepten en zodat je er zeker van kunt zijn dat ze eenvoudig te maken zijn! Niet te veel van eten als je prikkelbare darmen hebt, de suiker en te veel aan chocolade kan klachten geven als je er te veel van eet. Één blokje gaat overigens prima!
Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Servings
16
servingsPrep time
15
minutenCooking time
30
minutenIngrediënten
225 gr plantaardige boter (zonder allergenen)
110 gr pure chocolade (let op, gebruik rijstmelkchocolade als je geen melk/lactose wilt gebruiken)
1 tl vanille essance
3 eieren (2 hele eieren + 1 dooier)
150 gr suiker
40 gr bloem (ik gebruikte  amandelmeel van De Notenshop)
mespuntje zout
eventueel handje kokosblokjes of ander lekkers wat je nog hebt liggen
Bereiding
- Zet de over aan op 180 graden.
- Ik heb een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 cm gebruikt, je bekleed deze met bakpapier.
- Smelt de boter en voeg als de boter zacht is de donkere chocolade toe zodat deze ook kan smelten.
- Â Meng de vanille essance, de eieren en de suiker met een mixer voor 5 minuten.Â
- Giet het boter / chocolademengsel erbij en spatel het even door. Spatel daarna de bloem en mespuntje zout erdoor.
- Giet het mengsel in een bakpapier bekleedde vorm en bak hem in de over voor ongeveer 20 á 30 minuten op 180 graden.
Lees meer:
- Brownies die niet kunnen mislukken! ...
- Brownies en Blondies (allerhande 09-2013) Dit heb je nodig: 300 gram boter 2 vanille stokjes...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...
- Salade van gegrilde groente en sesamdressing Dompel je smaakpapillen onder in een verrukkelijke ervaring met onze...
- Geroosterde pompoen met geitenkaas Dit recept is als een kunstwerk uit de airfryer. Eenvoudig,...