Honderden recepten voor brownies kan je online vinden. Maar ja, de meeste mislukken omdat ze niet getest zijn 😉 Wij testen al onze recepten en zodat je er zeker van kunt zijn dat ze eenvoudig te maken zijn! En zoals op de kaart staat… Platte buik? Had ik al, stond me niet 🙂
Maar even zonder gekheid, niet te veel van eten als je prikkelbare darmen hebt, de suiker en te veel aan chocolade kan klachten geven als je er te veel van eet. Één blokje gaat overigens prima!
Dit recept kan je maken zonder gluten, lactose, melk, lupine, mosterd, noten, pinda, schaaldieren, selderij, sesam, soja, sulfiet, tarwe, vis en weekdieren, bovendien is het ook geschikt voor het FODMAP arm dieet.
Dit heb je nodig:
- 150 gram boter, gebruik plantaardige boter zonder allergenen
- 200 gram pure chocolade (let op, gebruik rijstmelkchocolade als je geen melk/lactose wilt gebruiken)
- 1 tl vanille essance
- 3 eieren
- 150 gram donkere basterdsuiker
- 40 gram bloem (ik gebruikte  AH Vrij van gluÂten meelÂmix)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder
- mespuntje zout
Zo maak je het klaar:
Zet de over aan op 180 graden. Je kunt 1 of 2 bakvormen gebruiken, als je er maar 1 hebt maak je eerst de blondies en daarna de brownies. Ik heb een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 cm gebruikt, je bekleed deze met bakpapier.
Smelt de boter en voeg als de boter zacht is de donkere chocolade toe zodat deze ook kan smelten. Meng de vanille essance, de eieren en de donkere basterdsuiker met een mixer voor 5 minuten. Giet het boter / chocolademengsel erbij en spatel het even door. Spatel daarna de bloem, 1 theelepel bakpoeder en mespuntje zout erdoor. Giet het mengsel in een opnieuw met bakpapier bekleedde vorm en bak hem in de over voor ongeveer 20 á 30 minuten op 180 graden.
Geef een reactie