Brownies en Blondies (allerhande 09-2013)

browniesblondies-225x300Dit heb je nodig:

300 gram boter
2 vanille stokjes
6 eieren
150 gram witte basterdsuiker
90 gram witte bloem (ik heb Schär Mix B gebruikt)
2 theelepels wijnsteenbakpoeder
50 gram roomkaas
200 gram witte chocolade
100 gram macademia’s
200 gram pure chocolade
150 gram donkere basterdsuiker
mespuntje zout

Zo maak je het klaar:

Zet de over aan op 180 graden. Je kunt 1 of 2 bakvormen gebruiken, als je er maar 1 hebt maak je eerst de blondies en daarna de brownies. Ik heb een rechthoekige bakvorm van ongeveer 30 cm gebruikt, je bekleed deze met bakpapier.
Voor de blondies:
Smelt 150 gram boter in een steelpan en laat het afkoelen. Halveer 1 vanillestokje en haal het merg eruit. Doe het merg met 3 eieren en de witte basterdsuiker in een kom en mix het ongeveer 5 minuten. Schenk de boter erbij en mix het er door. Spatel een mespuntje zout, 50 gram witte bloem, 1 theelepel wijnsteenbakpoeder, de roomkaas en witte chocolade erdoor. Doe op het laatst de macademia’s erbij en schenk het beslag in de bakvorm. Zet hem in de over en bak de blondies in 30 á 40 minuten gaar. Laat afkoelen en haal ze uit de bakvorm.

Voor de brownies:
Smelt de rest van de boter en voeg als de boter zacht is de donkere chocolade toe zodat deze ook kan smelten. Meng het merg van het vanillestokje, 3 eieren en de donkere basterdsuiker met een mixer voor 5 minuten. Giet het boter / chocolademengsel erbij en spatel het even door. Spatel daarna de rest van het meel, 1 theelepel bakpoeder en mespuntje zout erdoor. Giet het mengsel in een opnieuw met bakpapier bekleedde vorm en bak hem in de over voor ongeveer 20 á 30 minuten op 180 graden.

Tip:

Om het leuk te presenteren kan je er blokjes van snijden, je zet ze dan om-en-om op een schaal. De blondies bestrooi je met poedersuiker, de brownies met een beetje cacao voor extra effect.

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe