Dit heb je nodig:
1 el olijfolie
mespuntje asafoetida
3 takjes koriander
1 rode chilipeper
100 ml water
3 el suiker
2 tl tomatenpuree
1 limoen (sap en rasp van de schil)
1 citroen (sap en rasp van de schil)
Zo maak je het klaar:
Verwarm in een steelpan de olijfolie en voeg de asafoetida toe. Het hoeft niet te bakken, verwarm het tot de asafoetida is opgenomen door de olie en de geur en smaak vrijkomt. Doe alle overige ingrediënten in een blender en pureer tot een egale massa. Voeg deze massa toe aan de olie en laat het zachtjes 5 minuten pruttelen. Laat afkoelen en schenk de saus in een glazen pot en zet het goed afgesloten weg in de koelkast. Het blijft zeker een paar weken goed.
Tip:
De asafoetida geeft de smaak van knoflook en ui aan je saus. Heb je het niet in huis, dan kan je het ook weglaten. Mag je wel knoflook gebruiken, dan kan je de asafoetida vervangen door 1 teentje knoflook.
Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en is FODMAP arm
Lees meer:
- Krieltjes tonijn salade – laag FODMAP Dit heb je nodig: klein zakje krieltjes klein zakje...
- Kruidnootjes of speculaaskoeken savavoeding Recept van Marian Pekel van SaVa Sport & Voedingadvies: De speculaasjes zijn lekker...
- Pizzabodem Dit heb je nodig: 200 gram bloem (of glutenvrije bloem)...
- Boerenkool met … kiwi en banaan smoothie Dit heb je nodig: 4 boerenkoolstukjes uit diepgevroren pak 2...
- Preisoep Even een soepje maken. Bij mij thuis worden ze er...