Met eenvoudige ingrediënten en een smeuïge textuur bieden deze cakejes een heerlijk alternatief voor traditionele gebakjes. Geniet van een verwenmoment zonder zorgen over allergieën!
Chocolade cakejes
4
personen25
minutenIngrediënten
200 gr glutenvrije meel
60 gr ahornsiroop
200 gr lactosevrije melk
1 banaan
200 gr pure chocolade
Topping 4 el gezouten karamelsaus (vind dit recept in week 1) of 4 el ahornsiroop
Directions
Verwarm een oven voor op 180 graden.
Mix in een blender de glutenvrije meel, ahornsiroop, lactosevrije melk en de banaan tot een glad beslag.
Voeg ¾ toe aan een schaaltje en strooi hierna de chocolade in het midden, schenk het resterende beslag hierover.
Bak deze voor 18 tot 22 minuten gaar, laat deze hierna 10 minuten afkoelen.
Verwijder de cake van de schaal en schenk hierover de karamelsaus of ahornsiroop.
Lees meer:
- Choco cakejes Vanavond organiseren Sigrid van der Marel en ik een nascholing voor...
- Bananencakes Dit heb je nodig: 2 zakjes vanillesuiker 275 gram suiker...
- Chocolade voor de Sint Chocolade zonder de bekende allergenen zijn niet zo veel te...
- Oliebollen- glutenvrij en FODMAP arm Oliebollen... je kunt me er echt een plezier mee doen....
- American cookies met chocolade, noten en gedroogde cranberries ...