Chocoladeijs zonder melk en lactose

IMG_2524-300x225Dit heb je nodig:

250 ml Amandeldrink (ik heb Alpro gebruikt)
1 theelepel cacaopoeder
1 eetlepel suiker

extra: Zoku ijsmachine of invriesvormpjes voor ijsjes

Zo maak je het klaar:

Wanneer je net als ik een Zoku gebruikt moet je zorgen dat de vorm eerst 24 uur in de ijskast heeft gestaan zodat deze geheel bevroren is. In een mengbeker doe je 250 ml amandeldrink, daar voeg je de cacaopoeder en suiker aan toe. Je kunt ook minder of geen suiker gebruiken, of bijvoorbeeld ahornsiroop gebruiken als zoetmiddel. Roer de drink goed door zodat er geen klontjes meer zijn.

IMG_2533-225x300Vul je vorm met de drink, als je de Zoku gebruikt stop je het stokje in de vorm en wacht je ongeveer 8 minuten, dan is het ijsje klaar. De supertool draai je op het stokje totdat deze los schiet, dan kan je het ijsje zo uit de vorm halen.

Tip:

In plaats van amandeldrink kan je natuurlijk ook melk of een andere melkvervanger gebruiken. Proef voordat je de drink in de vorm giet eerst even, vloeibaar moet sterk van smaak zijn.

 

Dit recept is vrij van: Koemelk, lactose, gluten, tarwe