Ik ken niemand die er niet gek op is: een lekkere, warme chocolademelk met een toef slagroom. Maar wat doe je als je allergisch bent voor cacao? Dan gebruik je carobe!
Carobe is een poeder dat wordt gemaakt door de scheuten van de Johannesbroodboom te roosteren en te vermalen. Carobe heeft een zoete, karamelachtige smaak en is een goede vervanging voor cacao.
Carobe van het merk Biovegan is te koop bij Ekoplaza. Naast carobepoeder verkoopt Ekoplaza ook caroberepen in de varianten melkchocolade en melkchocolade met hazelnoten. Dit is een lekkere vervanging van echte blokjes chocolade voor mensen met een cacaoallergie.
Chocolademelk maken van carobe is heel makkelijk. Je warmt 250 milliliter melk op in een pannetje en voegt hier 1 eetlepel (poeder)suiker aan toe. Vervolgens voeg je (naar smaak) 1-2 eetlepels carobe toe. De hoeveelheid is afhankelijk van je eigen smaak. Wil je een wat mildere smaak, dan neem je één eetlepel en wil je een wat sterkere, bitterdere smaak, dan neem je twee eetlepels.
Zorg ervoor dat je goed roert na het toevoegen van de carobe, want anders zakt het naar de bodem en bakt het aan. Je kunt het beste een garde gebruiken om klontjes te voorkomen.
Als de drank warm genoeg is en er zijn geen klontjes meer zichtbaar dan is hij klaar voor gebruik. Schenk de drank in een mok en voeg naar smaak slagroom of marshmallows toe. Zorg er ook voor dat je een lepeltje in de mok houdt. Anders dan cacaopoeder zakt carobepoeder snel naar de bodem. Het is daarom het beste om even te roeren voordat je daadwerkelijk gaat drinken.
Geniet ervan!
Lees meer:
- Mayonaise zonder ei, soja en melk Dit heb je nodig: 125 ml olie, ik heb zonnebloemolie...
- Baba Ganoush zonder sesam Kan dat? Een Baba Ganoush maken zonder sesam? Tuurlijk! Als...
- Zonnebloem Pitten Pasta – pindakaas zonder pinda Ik heb al eens eerder het recept voor pindasaus zonder...
- Kruidnootjes of speculaaskoeken savavoeding Recept van Marian Pekel van SaVa Sport & Voedingadvies: De speculaasjes zijn lekker...
- Cacao-allergie Cacao komt van de cacaoboom, waar cacaobonen aan groeien, en is vooral bekend...