Citytrip Rome met een allergie

Wat een heerlijke dagen hebben we achter de rug! Rond de 25 graden, zon en gezellig gezelschap. Kortom, wat wil je nog meer? Volop genoten van alle mooie gebouwen, lieve auto’s en mooie mensen (ja, zo bedoel ik het echt, ben verliefd op de 500!).

Maar we waren er natuurlijk vooral voor het eten 🙂 En dat kan je daar natuurlijk overal! Met een glutenvrij / lactosevrij dieet is het geen probleem om ergens te eten, bijna overal hebben ze wel opties. Zo hebben we genoten van heerlijke tiramisu bij Zum Roma. En heel hip tentje waar ze alleen maar tiramisu verkopen, en koffie uiteraard. Koffie kun je echt overal kopen, en voor een euro heb je een prima bakkie.

Wanneer je een willekeurige supermarkt in komt, het maakt niet uit hoe klein de winkel is, is er altijd wel een schap met glutenvrije en lactosevrije producten. Ik zal hieronder wat foto’s posten van de schappen, dan heb je een idee wat er allemaal te koop is.

Andere allergenen

Bij andere allergieën werkt het eigenlijk net zoals in Nederland. De allergenen staan op de verpakkingen, meestal in het Italiaans en Engels. In de restaurants die in de drukke gebieden liggen vonden ze gluten- en lactosevrije vragen geen probleem, maar zodra we andere allergenen noemden was het wat lastiger. Het Hardrock café (klik op de link om allergenenkaart te openen) en Restaurant A La Rampa kan ik daarbij wel aanbevelen!

Overigens was de service die we kregen overal echt geweldig, erg aardig en zeer professioneel.

Assortiment supermarkten

Hier een paar schappen van de supermarkten die we bezocht hebben zodat je een idee hebt wat er allemaal te koop is.