Cornelis Bar + Kitchen Rotterdam

Is het raar dat als de chef iets op de website zet, dat de gasten het dan ook doen? Dit staat er:

De filosofie van chef Karim is simpel: geen poespas, maar traditionele en pure gerechten, bereid met producten van hoogwaardige leveranciers. Zijn wapen is de houtskoolgrill die zorgt voor een authentieke smaakbeleving. Je bord schoonlikken mag…

Nou Karim, dat laten we ons geen twee keer vertellen!

We waren op uitnodiging van @misspublicity de nieuwe menu kaart gaan testen, en knoopte uiteraard een gesprek aan met Karim over hoe hij met allergenen omgaat. Ik was zeer aangenaam verrast! Niet alleen de keuken, maar ook het bedienend personeel weet erg veel van allergenen, intoleranties en kruisbesmetting af. Ik kon het niet laten om wat strikvragen te stellen maar ze hadden me zo door!

Uitdaging – uit eten met allergie

We lezen het allemaal in de krant, de frustraties van de keukenbrigade als iemand zonder aankondiging diverse allergiën blijkt te hebben aan tafel. Ik snap dat wel. Het kost veel tijd om de gerechten die met zorg zijn uitgekozen aan te passen. Maar er is altijd wel een mouw aan te passen.
Bij Cornelis ligt er bijvoorbeeld glutenvrij brood in de vriezer klaar. En ook bij navraag konden ze met andere allergenen prima omgaan.

Zeg wat je WEL mag eten

Wij zijn altijd van een positieve benadering. Chefs zijn over het algemeen creatieve mensen, die vinden het leuk om mee te denken. Als je vooraf doorgeeft wat je WEL mag eten, dan komen er vaak leuke verrassingen uit. Zo ook Karim en zijn brigade. Bel van te voren even op, laat weten wat je wel mag eten en uiteraard welke allergie of overgevoeligheid je hebt, en ik verwacht dat je een top avond zult hebben!

Ze weten zelfs – en dat vond ik echt bijzonder – welke wijnen toegevoegd sulfiet hebben.

Cornelis zit midden in de stad, op het Stadhuisplein.  Kijk hier voor hun kaart en contactgegevens.