Beste glutenvrije bubbelwafels

glutenvrije bubbelwafelsZo’n heerlijke fluffy wafel, knapperig van buiten, zacht van binnen. We zagen ze bij Belicio in Dordrecht. Maar ja, zijn ze ook glutenvrij te maken? Om dit te testen hebben we een bubbelwafelijzer geleend bij horeca groothandel VHC en zijn aan de slag gegaan. Om te beginnen hebben we hun eigen mix eerst getest, zodat we zeker wisten dat we de juiste dikte en smaak te pakken hadden. Hoe je ze moet bakken staat op hun website; ook de glutenvrije variant kun je zo maken. Echt in 2 minuten heb je een heerlijke wafel gemaakt.

Voor 6 glutenvrije bubbelwafels heb je nodig:

400 gr glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Schär Mehl 400 ml melk (bijvoorbeeld lactosevrij of een plantaardige drink) 2 el bakpoeder snuf zout 2 el olijfolie 1 tl vanille extract

Zo maak je het klaar:

Mix alle ingrediënten met een garde. Het moet een beetje aanvoelen als een dikke pannenkoekenbeslag. Zet het bubbel wafelijzer aan op ongeveer 220 graden. Schep met een soeplepel een grote schep van de mix in het ijzen, klap hem dicht en draai hem direct om. Zet je timer op 1 minuut, draai dan weer het ijzer om. Na nog 1 minuut bakken is je glutenvrije bubbelwafel klaar! Wij namen hem als ontbijt met 2 eetlepels plantaardige yoghurt, wat noten en vers fruit. De wafels kun je prima invriezen als ze zijn afgekoeld.

Dit recept is:

 pinda vrij

 low FODMAP

 tarwe vrij

 

 soja vrij

 SIBO geschikt

 notenvrij

 

 lactose arm

 koemelk vrij

 kippenei vrij

 

 histamine arm

fructose arm 

glutenvrij