![glutenvrije bubbelwafels](https://www.allergieplatform.nl/wp-content/uploads/2020/06/wafels1-200x300.jpeg)
Voor 6 glutenvrije bubbelwafels heb je nodig:
400 gr glutenvrije bloem, bijvoorbeeld Schär Mehl 400 ml melk (bijvoorbeeld lactosevrij of een plantaardige drink) 2 el bakpoeder snuf zout 2 el olijfolie 1 tl vanille extractZo maak je het klaar:
Mix alle ingrediënten met een garde. Het moet een beetje aanvoelen als een dikke pannenkoekenbeslag. Zet het bubbel wafelijzer aan op ongeveer 220 graden. Schep met een soeplepel een grote schep van de mix in het ijzen, klap hem dicht en draai hem direct om. Zet je timer op 1 minuut, draai dan weer het ijzer om. Na nog 1 minuut bakken is je glutenvrije bubbelwafel klaar! Wij namen hem als ontbijt met 2 eetlepels plantaardige yoghurt, wat noten en vers fruit. De wafels kun je prima invriezen als ze zijn afgekoeld.Lees meer:
- Kruidnoten – deze moet je echt maken! Door deze kruidnoten -nee, het zijn géén pepernoten- iets groter...
- Oliebollen- glutenvrij en FODMAP arm Oliebollen... je kunt me er echt een plezier mee doen....
- Ragout – gluten- en lactosevrij Ik kan er erg van genieten, een goede ragout. Zeker...
- Boterkoek Dit heb je nodig: 200 gram boter 175 gram kristalsuiker...
- 10 lactosevrije, glutenvrije en eivrije toetjes Je wilt graag een lekker toetje maken maar jouw visite...