Doktoren waarschuwen voor allergische reacties GSM

Nadat verschillende vormen van uitslag op de kaken of oren niet te verklaren waren, is men gaan zoeken naar een mogelijke oorzaak hiervoor. De British Association of Dermatologists heeft laten weten dat deze uitslag veroorzaakt wordt doordat er teveel gebruik wordt gemaakt van een mobiele telefoon.

Uitslagen van verschillende onderzoeken wezen uit dat een jeukende uitslag, onder de naam “mobiele telefoon dermatitis” wordt veroorzaakt doordat de huid in contact komt met de nikkeloppervlakte van de telefoon. Het contact met dit oppervlak zal zorgen voor een allergische reactie die de huid af zal geven.

Veel dokteren weten niet dat het gebruik van een telefoon deze uitslag kan veroorzaken. “Het is zeer handig als onderzoekers deze allergie in hun achterhoofd houden. Zo kunnen zij op het moment dat zij een uitslag op deze plaats zien die ze niet kunnen verklaren dan wellicht deze verklaring gebruiken,” zo vertelde de onderzoekers.

Naast het verschijnen van de uitslag op de kaak of op het oor kan deze uitslag in theorie ook ontstaan op de toppen van je vingers, zo vertelden de onderzoekers. Deze uitslag kan dan op deze plek ontstaan doordat er teveel gesmst wordt.

De groep onderzoekers vertelde dat nikkel een metaal is dat veel gebruikt wordt in producten variërend van zowel mobiele telefoons tot juwelen. Dit is dan ook een van de grootste oorzaken dat een allergie ontstaat van een bepaald product, zo vertelde de Mayo Clinic in de Verenigde Staten.

Eerder dit jaar hebben Lionel Bercovitch en 22 andere collega’s van Brown University in Providence, Rhode Island een onderzoek gehouden waarin zij 22 populaire mobiele telefoons getest hebben op de nikkelhoeveelheid. Deze telefoons waren van acht verschillende fabrikanten. In tien van de verschillende telefoons is nikkel aangetroffen.

Geschreven door Techzine