Geniet van een snelle en voedzame ei-wrap met romige hummus en frisse spinazie. Perfect als lichte lunch of eiwitrijk ontbijt!

Ei-wrap met hummus en spinazie
Dit recept kun je maken zonder: noten, pinda, soja, tarwe, gluten, koemelk, lactose, pinda’s, soja, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd.
Gang: lunch
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
413
kcalIngrediënten
- Voor de wraps
4 eieren
2 el water
Snufje versgemalen peper (optioneel)
1 el olijfolie
- Voor de vulling
1 el olijfolie
150 gr verse spinazie
200 gr cherrytomaten
- Voor de hummus
100 gr kikkererwten
1 el tahini pasta
1 el olijfolie
0.5 teen knoflook
1 el citroensap
Bereiding
- Voor de wrap
- Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een snufje versgemalen peper.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet het eimengsel in de pan en bak dit tot een dunne omelet. Keer de omelet voorzichtig om zodra de bovenkant droog is.
- Haal de wrap uit de pan en laat even afkoelen.
- Voor de vulling
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de spinazie kort tot deze geslonken is.
- Maak de hummus door alle ingrediënten te pureren, met een staafmixer, tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
- Wrap vullen
- Smeer een dun laagje van de hummus over de wrap.
- Halveer de cherrytomaten.
- Verdeel de spinazie en cherrytomaten gelijkmatig over de wrap.
- Rol de wrap stevig op en serveer.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën413
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
27.9g
42%
- Totaal koolhydraten
14.6g
5%
- Vezels 8.6g 32%
- Eiwit 21.9g 42%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.