Ei-wrap met hummus en spinazie

Geniet van een snelle en voedzame ei-wrap met romige hummus en frisse spinazie. Perfect als lichte lunch of eiwitrijk ontbijt!

Ei-wrap met hummus en spinazie

Ei-wrap met hummus en spinazie

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder: noten, pinda, soja, tarwe, gluten, koemelk, lactose, pinda’s, soja, vis, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd. 

Gang: lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

413

kcal

Ingrediënten

  • Voor de wraps
  • 4 eieren

  • 2 el water

  • Snufje versgemalen peper (optioneel)

  • 1 el olijfolie

  • Voor de vulling
  • 1 el olijfolie

  • 150 gr verse spinazie

  • 200 gr cherrytomaten

  • Voor de hummus
  • 100 gr kikkererwten

  • 1 el tahini pasta

  • 1 el olijfolie

  • 0.5 teen knoflook

  • 1 el citroensap

Bereiding

  • Voor de wrap
  • Klop de eieren los met 1 eetlepel water en een snufje versgemalen peper.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het eimengsel in de pan en bak dit tot een dunne omelet. Keer de omelet voorzichtig om zodra de bovenkant droog is. 
  • Haal de wrap uit de pan en laat even afkoelen.
  • Voor de vulling
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en roerbak de spinazie kort tot deze geslonken is.
  • Maak de hummus door alle ingrediënten te pureren, met een staafmixer, tot een gladde pasta. Breng eventueel op smaak met peper.
  • Wrap vullen
  • Smeer een dun laagje van de hummus over de wrap.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Verdeel de spinazie en cherrytomaten gelijkmatig over de wrap.
  • Rol de wrap stevig op en serveer.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën413
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 27.9g 42%
    • Totaal koolhydraten 14.6g 5%
      • Vezels 8.6g 32%
    • Eiwit 21.9g 42%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.