Dit heb je nodig:
100 gram meel, bijvoorbeeld Teffmeel
2 zakjes vanillesuiker
100 gram suiker
snufje zout
2 theelepels citroensap
1 theelepel bakpoeder
3 eidooiers
4 eiwitten
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop de eiwitten schuimig. Voeg het bakpoeder, bloem, citroensap en een snufje zout toe. Klop er vervolgens geleidelijk 50 gram suiker en de vanillesuiker door tot dat het eiwit stijf is. Klop in een andere kom de eidooiers samen met 50 gram suiker tot een romige crème is. Spatel de crème door het eiwit.
Leg bakpapier op een bakplaat. Schep met een eetlepel hoopjes beslag op het bakpapier en bak de koeken in circa 20 minuten gaar.
Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe, koemelk, lactose
Lees meer:
- Merengue Oke, dan heb je lekker de crème brûlée gemaakt en...
- Soesjes (15-20 stuks) Dit heb je nodig: 150 ml water zout 65 gram...
- Kokos-fruitcake Dit heb je nodig: 250 gram plantaardige margarine 250 gram...
- Basis cake/muffin recept Dit heb je nodig: 315 gram bloem 1,5 zakje bakpoeder...
- Boterkoek Dit heb je nodig: 200 gram boter 175 gram kristalsuiker...