FODMAP arm dieetbasisboek

fodmap arm dieet boekBegin september verschijnt het eerste Nederlandse FODMAP arm dieetbasisboek

Het FODMAP arme dieet is een dieet dat erop gericht is producten te vermijden die niet goed gefermenteerd worden in de darmen bij mensen met PDS.

Het dieet bestaat uit 2 fases, een eliminatie fase waarbij specifieke koolhydraten worden vermeden en een introductiefase waarin getest wordt welke producten de klachten veroorzaken. Deze koolhydraten zitten in veel verschillende producten zoals melkproducten, bepaalde groente- en fruitsoorten, peulvruchten en bepaalde graansoorten zoals tarwe. Met de recepten en uitleg in dit boek worden de principes van het dieet uitgelegd. Het is een makkelijk leesbaar boek met lekkere recepten waar ook mensen die het dieet al een tijdje volgen vast nog wat leuke tips uit kunnen halen!

De gegevens van het boek:

ISBN 978-94-91442-53-7
Titel: FODMAP arm dieet basisboek
Subtitel: gebaseerd op het laag FODMAP dieet, ideaal voor mensen met het prikkelbaredarmsyndroom (PDS) en andere functionele darmklachten
Samenstellers: Marloes Collins en Sigrid van der Marel – Sluijter
Afmeting: 148 x 210 mm (A5)
Inhoud: 122 pagina’s

Het boek kost € 19,50 en je kan het vanaf nu bestellen op AllergieKookboek.nl en vanaf begin september in de boekhandels in Nederland en België.