FODMAP-arme salade met walnoten en feta

Deze salade is een geweldige mix van frisse groenten, hartige feta en walnoten en een lichte dressing. Perfect als een gezonde lunch of aanvulling op de maaltijd!

FODMAP-arme salade met walnoten en feta

FODMAP-arme salade met walnoten en feta

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is geschikt voor het fodmap-arm dieet. Je kunt dit recept maken zonder: pinda’s, soja, vis, ei, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. 


Deze salade bevat de allergenen koemelk (in de feta) en noten (walnoten).

Gang: Lunch
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

0

minutes
Calories

550

kcal

Ingrediënten

  • 20 gr 20 rucola

  • 1 1 komkommer

  • 2 2 tomaten

  • 80 gr 80 feta

  • 8 8 -10 olijven

  • 25 gr 25 walnoten

  • 2 2 el olijfolie

  • 1 1 el balsamicoazijn

  • 1 1 el citroensap

  • Peper naar smaak

Bereiding

  • Leg de rucola op een groot bord of in een kom.
  • Snijd de komkommer in dunne plakjes en tomaat in blokjes. Halveer de olijven en hak de walnoten in grove stukken.
  • Verdeel de tomaat, olijven en walnoten over de rucola en verkruimel de de feta er overheen.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, balsamicoazijn en citroensap tot een dressing en breng op smaak met peper.
  • Verdeel de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Serveer direct als een frisse en voedzame maaltijdsalade.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën550
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 45g 70%
    • Totaal koolhydraten 10g 4%
      • Vezels 5g 20%
    • Eiwit 10g 20%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.