Het boek van Carlijn Bröring van Foodless is een pareltje onder de onlangs verschenen boeken voor mensen die last hebben van een voedselallergie of overgevoeligheid. Carlijn heeft zelf coeliakie en verdraagt geen lactose, maar haar boek is ook geschikt voor iedereen die meer voedingsmiddelen moet laten staan.
Het is een heel praktisch boek met prachtige afbeeldingen en goede uitleg over de allergenen die vermeden worden bij de recepten. In haar boek vind je recepten voor ontbijt, lunch, hapjes en drankjes, voor-, hoofd-, bij- en nagerechten, taart en wat eenvoudige basisgerechten zoals pizzabodems en sausjes.
Bij elk gerecht staat de bereidingstijd, allergenen en hoeveelheden vermeld zodat je weet waar je aan begint. Wat het zo leuk maakt, en waar het water van in je mond loopt, is dat er geen concessies gedaan worden aan smaak. Dus, ook al kan je iets niet eten, het kan nog steeds echt heel erg lekker zijn!
Je kunt het boek bestellen bij o.a. Bol.com.
Lees meer:
- Boek ‘lekker zonder allergenen’ van Yves Thomaes Laatst hebben wij het boek van Yves Thomaes ‘lekker zonder...
- Oh My Pie – boek van Marike Bol Ik krijg regelmatig boeken toegestuurd, en soms zitten er echt...
- Gezond Fastfood – Nora French Pizza, pannenkoeken, partyfood, ijs, chocolade … allemaal niet goed voor...
- Kindertraktaties vrij van gluten, lactose en arm aan suiker. Zoals beloofd bespreek ik vandaag het kindertraktatieboek van Viviane Vaes...
- Gluten- en lactosevrij genieten – Viviane Vaes Soms worden mooie boeken ons gewoon in de schoot geworpen....