Gastvrij Rotterdam

Gastvrij Rotterdam is dé horecavakbeurs voor ambitieuze horecaprofessionals en werd georganiseerd in Ahoy Rotterdam van 19 t/m 21 september. Veel toeleveranciers van de horeca waren present, niet alleen met apparatuur maar ook met etenswaren voor in de horeca. Denk aan halffabricaten zoals deeg om sneller taart te kunnen bakken, afbakbrood, heerlijke taartjes en prachtige vlees-en visproducten.  Er was voldoende te proeven, dat hebben we dan ook gedaan!

img_0158Een product wat bij ons opviel was de granola van Tlant. Een product wat nog niet zo lang bestaat, ze maken vier heerlijke smaken granola. Leveren vooral aan hotels, in prachtige glazen potten voor bij het ontbijtbuffet. De granola is glutenvrij, biologisch en zonder toegevoegde geraffineerde suiker. En als je nu denkt, dat wil ik ook proberen, dat kan binnenkort! Ze gaan kleinverpakkingen leveren aan de groothandel Natudis, dus binnenkort kan je bij de natuurvoedingswinkels de Tlant Granola gewoon kopen!

img_0162Een oude bekende voor ons was er ook, Mongozo. De glutenvrije bieren hebben we al vaker geproefd, nu hadden ze ook hun speciaalbieren bij zich, die niet glutenvrij zijn. Bier met banaan, kokos en mangosmaak, je moet er van houden zeg maar 🙂

img_0148De glutenvrije broodjes en muffins van Odenwald zijn erg geschikt voor in de horeca. Ze zijn per stuk verpakt en hoeven niet meer af gebakken te worden. De smaak is erg goed, lekker zacht broodje wat niet als een steen op je maag ligt.

img_0155Het lekkerste wat we geproefd hebben kwam uit de stand van Callebaut. Ze hadden Hidde de Brabander gestrikt om een créme brûlée 2.0 te maken. Man, man, man, wat een feestje in je mond! We zijn er voor de zekerheid (je moet wel zeker weten dat het lekker is) maar voor een tweede keer langsgegaan 🙂 De basis is een creme massa die gemaakt wordt van chocolade, slagroom en gelatine. Die laat je opstijven. Zeker de moeite waard om eens te testen met een lactosevrije variant! De pure chocolade van Callebaut is daar bijvoorbeeld prima voor geschikt, en dan lactosevrije room gebruiken en je komt al een heel eind. Dat gaan we binnenkort maar eens proberen!

Al met al wat een bezoek aan Gastvrij Rotterdam erg leuk, de leveranciers zijn echt goed op weg om de HORECA te voorzien van mooie producten waarmee ze heerlijke gerechten kunnen maken voor mensen die een allergie hebben.