Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree

Deze histamine-arme avondmaaltijd is perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch een voedzame maaltijd wil eten: Vol met groente, een gezond stukje vis en het staat zó op tafel.

Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree

Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree

0.0 van 0 stemmen

Dit recept is geschikt voor het histamine-arm dieet.

Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda’s, noten, soja, ei, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine. 

Gang: diner
Servings

2

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

30

minuten
Calories

635

kcal

Ingrediënten

  • 400 gr 400 aardappelen

  • 1 el 1 roomboter

  • 50 ml 50 melk

  • 150 gr 150 sperziebonen

  • 20 ml 20 olijfolie

  • 300 gr 300 verse zalmfilet

  • Peper (naar smaak)

Bereiding

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de roomboter en melk tot een romige puree.
  • Breng water aan de kook en kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
  • Giet af en meng met 5 ml olijfolie.
  • Verhit 15 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Dep de zalm droog en bestrooi met peper. Bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
  • Verdeel de aardappelpuree, sperziebonen en zalmfilets over de borden.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën635
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 25g 39%
    • Totaal koolhydraten 65g 22%
      • Vezels 8g 32%
    • Eiwit 36g 72%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.