Deze histamine-arme avondmaaltijd is perfect voor als je weinig tijd hebt maar toch een voedzame maaltijd wil eten: Vol met groente, een gezond stukje vis en het staat zó op tafel.
Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree
Dit recept is geschikt voor het histamine-arm dieet.
Je kunt dit recept maken zonder: glutenbevattende granen (tarwe, rogge, gerst of haver), pinda’s, noten, soja, ei, schaaldieren, weekdieren, selderij, mosterd, sesamzaad, sulfiet en lupine.
Gang: diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
30
minutenCalories
635
kcalIngrediënten
400 gr 400 aardappelen
1 el 1 roomboter
50 ml 50 melk
150 gr 150 sperziebonen
20 ml 20 olijfolie
300 gr 300 verse zalmfilet
Peper (naar smaak)
Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar.
- Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de roomboter en melk tot een romige puree.
- Breng water aan de kook en kook de sperziebonen in 8-10 minuten beetgaar.
- Giet af en meng met 5 ml olijfolie.
- Verhit 15 ml olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Dep de zalm droog en bestrooi met peper. Bak de zalmfilets 3-4 minuten per kant, tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
- Verdeel de aardappelpuree, sperziebonen en zalmfilets over de borden.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën635
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
25g
39%
- Totaal koolhydraten
65g
22%
- Vezels 8g 32%
- Eiwit 36g 72%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.
Lees meer:
- Gebakken zalm met sperziebonen en aardappelpuree ...
- Boekweitrisotto met macadamiaroom Deze heerlijke boekweitrisotto met aubergine en macadamiaroom biedt een verrassende...
- Zalm met zoete aardappel uit de oven Zin in een heerlijke en makkelijke maaltijd vanavond? Probeer dan...
- Verstopte groenten met pasta Geniet van een voedzame pasta met verstopte groenten! Deze smaakvolle...
- Geroosterde pompoen met geitenkaas Dit recept is als een kunstwerk uit de airfryer. Eenvoudig,...