Deze kleurrijke spiesjes met gegrilde halloumi, paprika, courgette en rode ui zijn een feest voor de BBQ of grillpan! Serveer ze met een frisse yoghurtdip met citroen, knoflook en verse kruiden voor de ultieme smaakbeleving.

Gegrilde groentespiesjes met halloumi en frisse yoghurtdip
Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, noten, pinda, soja en tarwe
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
604
kcalIngrediënten
- Voor de spiesjes
200 g 200 halloumi
1 1 paprika
1 1 courgette
1 1 rode ui
2 2 el olijfolie
Satéstokjes
- Voor de frisse yoghurtdip
150 g 150 volle Griekse yoghurt
1 1 el verse citroensap
1 1 el extra vierge olijfolie
1 1 teentje knoflook
1 1 el verse peterselie
1 1 el verse munt
Optioneel: snufje versgemalen peper
Bereiding
- Snijd de halloumi in blokjes.
- Snijd de paprika in grove stukken, de courgette in schijven en de rode ui in grove stukken.
- Rijg de halloumi, paprika, courgette en ui om en om aan spiesjes.
- Bestrijk de spiesjes met olijfolie en breng eventueel op smaak met peper of kruiden naar keuze.
- Gril de spiesjes op de BBQ of in een grillpan tot de groenten zacht en licht verkoold zijn en de halloumi een goudbruine kleur heeft gekregen, dit duurt ongeveer 8-10 minuten. Draai de spiesjes regelmatig om.
- Pers de knoflook of rasp deze fijn.
- Hak de peterselie en munt fijn.
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het citroensap en de olijfolie.
- Voeg de fijngehakte knoflook, peterselie en munt toe en roer alles goed door elkaar.
- Breng eventueel op smaak met een klein snufje versgemalen peper.
- Laat de dip minimaal 10 minuten in de koelkast staan zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Serveer de gegrilde spiesjes warm met de frisse yoghurtdip. Voeg eventueel een salade of wat volkoren brood toe voor een complete maaltijd.