Gehakt hapjes (20 stuks)

deeghapjeFeestelijk glutenvrij hapje voor bij een feestje!

Dit heb je nodig:

250 gram glutenvrij meel, bijvoorbeeld Schär Mehl
10 gram bakpoeder
zout, peper
200 gram magere kwark
160 gram margarine
glutenvrij meel om te bestuiven
1 ui
1/2 bosje peterselie
2 el olie
1 rode paprika
50 gram harde kaas, bijvoorbeeld Emmentaler
400 gram rundergehakt
2 eieren
2 el glutenvrij paneermeel, bijvoorbeeld van Consenza
1 el melk

Zo maak je het klaar:

Meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Druk de kwark in een theedoek voorzichtig uit en doe dit samen met de margarine bij het meel. Kneed dit tot een glad deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven plank tot een plak van 1,5 cm dik. Vouw het deeg van links naar rechts en van boven naar beneden dubbel en rol het dan weer uit. Herhaal dit zes keer waarbij iedere keer wat bloem over het deeg gestrooid wordt. Wikkel vervolgens het deeg in vershoudfolie en leg het een half uur in de koelkast.

Maak nu ondertussen de vulling. Pel de ui en snipper hem fijn, was de peterselie en hak hem fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de ui glazig. Bak dan de peterselie kort mee en laat dit daarna afkoelen. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de kaas in blokjes. Meng het ui-kruidenmengsel met het gehakt en de paprika’s in een kom. Doe hier 1 ei en de paneermeel bij. Meng alles goed door elkaar en breng dit op smaak met zout en peper.

Haal het deeg uit de koelkast en rol dit tot een lap van 3 cm dik. Snijd hieruit 10-12 vierkanten. Schep telkens 1 eetlepel gehaktmengsel op het deegvierkant. Splits het tweede ei in eigeel en eiwit. Bestrijk de randen van het deeg met eiwit, vouw het tot een driehoek en druk de randen aan. Roer de eidooier en melk door elkaar en bestrijk met de deegflapjes met dit mengsel. Bak ze in het midden van de oven op 220 graden in 20-25 minuten goudgeel.

Dit recept is vrij van: Gluten, tarwe

Tip

Meer pit? Voeg wat cayennepeper of sambal toe!