Zacht geroosterde aubergine met een romige tahin-dressing, afgemaakt met frisse rucola. Een verrukkelijk plantaardig gerecht met diepe, aardse smaken.
Geroosterde aubergine met tahin en rucola
Recept van AllergieplatformDit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten en is SIBO-geschikt.
Gang: lunch, diner
Servings
2
servingsPrep time
10
minutenCooking time
25
minutenCalories
230
kcalIngrediënten
1 1 aubergine
2 el 2 tahin
1 el 1 olijfolie
0.5 tl 0.5 komijnpoeder
1 handje 1 rucola
1 tl 1 citroensap
snufje snufje zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in plakken en leg op een bakplaat.
- Bestrijk met olijfolie en bestrooi met komijn, zout en peper.
- Rooster 25 minuten tot goudbruin en zacht.
- Meng tahin met citroensap en een beetje water tot een dressing.
- Serveer de aubergine op een bord met rucola en sprenkel de tahindressing erover.
Voedingswaarde
2 porties per recept
- Hoeveelheid per portieCalorieën230
- % Dagelijkse hoeveelheid *
- Totaal vet
19g
30%
- Totaal koolhydraten
8g
3%
- Vezels 5g 20%
- Eiwit 4g 8%
* Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.