Geroosterde pompoen met geitenkaas

Dit recept is als een kunstwerk uit de airfryer. Eenvoudig, voedzaam en onweerstaanbaar lekker. En het beste deel? Bereid het van tevoren voor, zodat je na een drukke dag moeiteloos een betoverende maaltijd op tafel tovert.

Geroosterde pompoen met geitenkaas

Geroosterde pompoen met geitenkaas

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan je maken zonder gluten, kippenei, pinda, soja, fructose en tarwe.

We gebruiken in dit recept geitenkaas, wanneer je een koemelk allergie of lactose intolerantie hebt dan kan je dit vervangen door plantaardige witte kaas zodat het voor jou beter geschikt is. Geitenkaas wordt niet aangeraden te eten bij koemelkallergie omdat de eiwitten sterk op die van koemelk lijken.

Heb je een allergie voor walnoten? Je kunt het prima vervangen voor pijnboompitten of andere noten.

Zit je in de eliminatiefase van het FODMAP arm of het SIBO dieet? Gebruik dan de helft van de linzen, en vervang de geitenkaas door plantaardige witte kaas, dan kan je het gerecht ook nemen!

Gang: Diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

45

minuten
Calories

619

kcal

Ingrediënten

  • 500 gr 500 Japanse pompoen

  • 1 stuk 1 paprika

  • 50 gr 50 walnoten

  • 2 el 2 ui-olie

  • 1 tl 1 tijm

  • snuf versgemalen peper

  • 1 tl 1 paprikapoeder

  • 140 gr 140 linzen

  • 100 gr 100 geitenkaas

  • 50 gr 50 rucola

Bereiding

  • Verwarm de airfryer voor op 180°C.
  • Schil de pompoen en snijd de pompoen in kleine plakjes en de paprika in reepjes. Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede airfryer mandje en verdeel de ui-olie, walnoten, tijm, versgemalen peper en paprikapoeder over de groenten, meng dit goed door zodat het geheel goed verdeeld is. Leg met mandje voor 15 minuten in de airfryer, hussel dit om en doe dit nog 10 minuten in de airfryer of totdat de groenten bijna gaar zijn.
  • Hussel de groenten en verdeel de linzen erover . Verkruimel de geitenkaas over het geheel en zet de plaat nog 10 minuten in de airfryer.
  • Serveer het gerecht met rucola.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën619
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 45g 70%
    • Verzadigd vet g 0%
  • Totaal koolhydraten 23.1g 8%
    • Vezels 11.1g 44%
  • Eiwit 24.4g 48%

    * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.