Geroosterde pompoen met miso-quinoa en sesamtempeh

Een verwarmend en voedzaam gerecht met een subtiele Japanse twist. De zoetige flespompoen krijgt een nootachtige tegenhanger in de miso-quinoa, terwijl de tempeh knapperig wordt gebakken in sesamolie. Verse koriander en limoen zorgen voor frisheid en balans. Perfect als herfstige lunch of licht diner.

Geroosterde pompoen met miso-quinoa en tempeh

Geroosterde pompoen met miso-quinoa en tempeh

0.0 van 0 stemmen

Dit recept kan gemaakt worden zonder gluten, lactose, ei, noten

Gang: lunch, diner
Servings

2

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

485

kcal

Ingrediënten

  • 300 gr 300 flespompoen, geschild en in blokjes

  • 100 gr 100 quinoa, ongekookt

  • 1 el 1 witte misopasta

  • 150 gr 150 tempeh, in reepjes

  • 2 el 2 sesamolie

  • 1 stuk 1 limoen

  • 2 el 2 verse koriander, fijngehakt

  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat, besprenkel met 1 el sesamolie en rooster 25 minuten.
  • Kook de quinoa volgens de verpakking. Roer de misopasta erdoor zodra het gaar is.
  • Bak de tempeh krokant in 1 el sesamolie in een koekenpan.
  • Verdeel quinoa, pompoen en tempeh over de borden. Garneer met koriander en limoen.

Voedingswaarde

2 porties per recept


  • Hoeveelheid per portieCalorieën485
  • % Dagelijkse hoeveelheid *
  • Totaal vet 24g 37%
    • Totaal koolhydraten 42g 15%
      • Vezels 7g 29%
    • Eiwit 20g 40%

      * Het % is gebaseerd op de gemiddelde aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.