Ontdek een smaakvolle en allergievriendelijke optie met ons recept voor gestoofde witlof met sinaasappel en pijnboompitten. Deze verrassende combinatie van zoete sinaasappel en knapperige pijnboompitten voegt een unieke twist toe aan de traditionele witlof. Dit recept vind je terug in SIBO weekmenu 1.
Gestoofde witlof met sinaasappel
Recept van AllergieplatformDit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.
Dit recept is geschikt voor het SIBO en FODMAP dieet.
Gang: bijgerecht
Servings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenIngrediënten
Snuf zout
8 8 stronkjes witlof
2 2 sinaasappels
2 2 el olie
4 4 el pijnboompitten
Bereiding
- Zet een pan op met een laagje water van ongeveer 3 centimeter en breng aan de kook met een snuf zout. Snijd de witlof in de lengte door de helft en voeg deze toe als het water kookt.
- Snijd ondertussen sliertjes van de sinaasappel (of gebruik een zester). Pers de sinaasappel uit. Haal na 5 minuten de witlof uit de pan, leg op een bordje en dep droog met keukenpapier.
- Verhit 1 el olie in een koekenpan op middel-hoog vuur en voeg de witlof en de sinaasappel sliertjes toe en zet de deksel op de pan.
- Draai de witlof om als de witlof een gekarameliseerde kleur heeft gekregen (ca. 3 minuten), voeg daarna het sinaasappelsap toe.
- Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Garneer de witlof met de pijnboompitten.
Lees meer:
- Gestoofde witlof met sinaasappel ...
- Gevulde Medjoul dadels met kaas en pistache Zoete verleiding met een hartige twist! Deze gevulde Medjoul dadels...
- Hamlapjes met paksoi Heerlijke hamlapjes met paksoi voor een smaakvolle avondmaaltijd! Laat het...
- Citroenkip uit de airfryer Zin in een stukje kip bij je salade? Deze kipfilet...
- Gevulde gem-sla met paddenstoelenmix en gemengde noten Lekker genieten tijdens de feestdagen met deze heerlijke gevulde gem-sla!...