Gestoofde witlof met sinaasappel

Ontdek een smaakvolle en allergievriendelijke optie met ons recept voor gestoofde witlof met sinaasappel en pijnboompitten. Deze verrassende combinatie van zoete sinaasappel en knapperige pijnboompitten voegt een unieke twist toe aan de traditionele witlof. Dit recept vind je terug in SIBO weekmenu 1.

Gestoofde witlof met sinaasappel

Gestoofde witlof met sinaasappel

Recept van Allergieplatform
0.0 van 0 stemmen

Dit recept kun je maken zonder gluten, kippenei, koemelk, lactose, noten, pinda, soja en tarwe.
Dit recept is geschikt voor het SIBO en FODMAP dieet.

Gang: bijgerecht
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten

Ingrediënten

  • Snuf zout

  • 8 8 stronkjes witlof

  • 2 2 sinaasappels

  • 2 2 el olie

  • 4 4 el pijnboompitten

Bereiding

  • Zet een pan op met een laagje water van ongeveer 3 centimeter en breng aan de kook met een snuf zout. Snijd de witlof in de lengte door de helft en voeg deze toe als het water kookt.
  • Snijd ondertussen sliertjes van de sinaasappel (of gebruik een zester). Pers de sinaasappel uit. Haal na 5 minuten de witlof uit de pan, leg op een bordje en dep droog met keukenpapier.
  • Verhit 1 el olie in een koekenpan op middel-hoog vuur en voeg de witlof en de sinaasappel sliertjes toe en zet de deksel op de pan.
  • Draai de witlof om als de witlof een gekarameliseerde kleur heeft gekregen (ca. 3 minuten), voeg daarna het sinaasappelsap toe.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan. Garneer de witlof met de pijnboompitten.