Deze smaakvolle broodjes zijn niet alleen allergievriendelijk, maar ook eenvoudig te bereiden, waardoor ze perfect zijn voor drukke dagen. Geniet van een combinatie van hartige gehaktvulling en knapperige paprika in elke hap.
Gevulde broodjes
4
personen30
minutenIngrediënten
4 harde (kaïser)broodjes
400 gr rundergehakt
2 rode paprika's
100 gr linzen, uit blik
4 el tomatenpuree
2 tl Italiaanse kruiden
2 tl peper
2 tl zout
4 lente-uitjes (groene deel)
280 gr rauwkost
Directions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd het bovenkantje voorzichtig van het broodje af.
Hol het broodje uit met een lepeltje of met je vingers.
Verhit een pan en bak het gehakt al omscheppend rul.
Was de paprika en snijd in stukjes.
Voeg de paprika en de linzen toe aan het gehakt en bak een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, peper, zout en optioneel chili toe.
Proef het gehaktmengsel en voeg naar smaak extra kruiden toe als dit nodig is.
Doe de vulling in de uitgeholde broodjes en bak voor 5-10 minuten in de oven.
Verdeel voor je ze serveert wat ringetjes lente-ui over het broodje.
Serveer met een rauwkostsalade naar wens.
Lees meer:
- Geroosterde groentenmix Dit heb je nodig: 1 (2 kleine) courgette 1 aubergine...
- Glutenvrije zalm spinazie lasagne Ben je dol op Italiaans eten, maar heb je coeliakie?...
- Luchtige broodjes Best lastig voor ons als broodeters om een brood te...
- Gehakt hapjes (20 stuks) Feestelijk glutenvrij hapje voor bij een feestje! Dit heb je...
- Pizzabodem Dit heb je nodig: 200 gram bloem (of glutenvrije bloem)...